Samuelsson & Partner AB – Sveriges enda renodlade Digitala Låssmed® blir en del av Prosero Security Group AB

10 jan, 2020

Som med förvärvet stärker sin ledande position inom digitala lås- och passersystem. Samtidigt förvärvas även det norska företaget Aker Lås og Nøkkel AS och säkerhetsföretaget Arvolukko OY i Finland. Samuelsson & Partner AB blir därmed en del av en stark organsation och kan bidra till den digitala utvecklingen i ett av Nordens ledande säkerhetsföretag.

Samuelsson & Partner AB – Digital Låssmed® grundades 2014 med målsättningen att leda den digitala låsrevolutionen i Sverige. Företaget är idag experter på digitala låssystem och har som ett bevis på detta i flera år utsetts till iLOQs största återförsäljare i Sverige. Samuelsson & Partner äger och förvaltar varumärket Digital Låssmed®, ett koncept som står för kvalitet, kompetens och service.

Som en del av Prosero Security Group AB får Samuelsson & Partner AB nu ännu större möjlighet att utvecklas och att fortsätta den digitala låsrevolutionen.

”Vi har haft höga ambitioner och har under en tid sökt en partner som tror på oss och vår affärsidé. Detta för att få den styrka och trygghet som behövs för att fortsätta att växa med full potential. Proseros filosofi med lokalt starka företag som samverkar för att kunna erbjuda marknaden en bred och hög kompetens som täcker alla områden inom säkerhet, känns helt rätt för oss. Vi får nu ännu större möjlighet att utvecklas och kan fortsätta erbjuda våra kunder den bästa kompetensen och högsta servicen inom digital låsteknik”, kommenterar Petter Samuelsson, CEO Samuelsson & Partner.

Strategisk expansion – ny marknad och utökad digital satsning

Prosero Security Group AB (Prosero) har sedan starten för drygt två år sedan utvecklats till en av Nordens ledande säkerhetsaktörer. Med stark lokal förankring på 49 platser i fyra nordiska länder, 700 medarbetare och en omsättning på 1,5 miljarder inleder Prosero 2020 med fortsatt expansion. Sveriges enda renodlade digitala låssmed, Samuelsson & Partner AB och norska Aker Lås og Nøkkel AS blir en del av Proserofamiljen. Samtidigt tar Prosero nu ett kliv in på den finska marknaden genom förvärvet av Arvolukko OY, säkerhetsföretaget med 65 anställda.*

”Vi fortsätter vår expansion strategiskt. Med Samuelsson & Partner förstärker vi vår ledande position inom digitala lås- och passersystem, med Aker Lås stärker vi vår position i Norge i allmänhet och den växande Osloregionen i synnerhet och med Arvolukko blir vi nordiska med stark representation i fyra länder”, kommenterar Mikael Norlander, CEO Prosero.

Prosero – ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 32 platser i Sverige, 10 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1500 MSEK.

*Tidigare ägare av de tre bolagen har genom detta blivit delägare i Prosero.