Livion – Det intelligenta nyckelskåpet

11 nov, 2019

Med det intelligenta nyckelskåpet kan nycklar delas ut på distans vid oförutsedda händelser. Efter identifiering och utdelning av unik kod, finns en nyckel tillgänglig för uppdatering i en intilliggande Hotspot. Detta på endast några minuter. Snabbt, enkelt och tryggt.

Så fungerar det
Skåpet innehåller upp till 30 nycklar och för att få tillgång till en tom nyckel görs en identifiering och en unik engångskod skickas ut på sms till mottagaren av nyckeln.

Efter att nyckeln plockats ur skåpet, sätts den i en Hotspot (en uppdateringsenhet) som finns placerad intill skåpet. Programmeringsuppdraget har skickats på distans och när nyckeln sätts i programmeras denna med rätt behörigheter. Därefter är nyckeln färdig att användas. Hela förloppet på bara några minuter.

När en nyckel förlorats
Med det intelligenta nyckelskåpet slipper man det krångel som normalt uppkommer i samband med att en nyckel tappats bort. Man behöver inte ta sig till eller vänta på en låssmed eller i värsta fall på kvälls- eller nattetid, ringa en jour-låssmed. Dyrbara kostnader som byte av lås eller liknande, som ofta uppkommer i samband med att en nyckel försvinner, slipper man helt. Väljer man en ersättande nyckel, spärras dessutom den gamla nyckeln när den nya används. Det kan inte bli enklare och säkrare!

Hotspot
För entreprenörer eller tillfälliga besökare
Om en tillfällig entreprenör eller annan besökare behöver tillträde till lägenhet, fungerar skåpet på samma sätt som för en boende som tappat bort nyckeln. Den enda skillnaden är att när entreprenören är klar, avprogrammeras nyckeln i Hotspot (töms på information och behörighet) och läggs tillbaka i skåpet. Därefter blir nyckeln tillgänglig igen, för annan användare.

Det intelligenta nyckelskåpet spar både tid och pengar
Med nyckelskåpet finns alltid nycklar tillgängliga för alla händelser. Genom säker identifiering, fotografering och en engångskod, behöver aldrig någon fastighetsägare eller lägenhetsinnehavare vara på plats för att lämna ut en nyckel – allt hanteras snabbt på distans. Med ett digitalt låssystem och ett serviceavtal* hos Samuelsson & Partner kan denna unika, tidsbesparande tjänst erhållas.