Brf Såpbruket bytte dörrar och fick ett gott gäng på köpet

25 sep, 2023

När det var dags att byta till brandklassade säkerhetsdörrar för 211 lägenheter tog bostadsrättsföreningen Såpbruket in flera offerter från dörrproducenter. Valet föll till sist på Svenska Skydd. I avtalet med dörrproducenten ingick den digitala låssmeden Samuelsson & Partner som låscylinderleverantör.

Vi är så glada över att vi fått kontakt med Samuelsson & Partner. Pedagogiska, alltid tillgängliga, trevliga och ett riktigt gott gäng! Maja Winter, sekreterare i bostadsrättsstyrelsen.

Projekteringsarbetet – det vill säga de boendes, hantverkare och andra aktörers behörigheter till olika dörrar gjorde Brf Såpbruket tillsammans med Samuelsson & Partner. När det sedan var dags att byta dörrar och cylindrar sköttes detta av dörrinstallatören.

Med låssystemet iLOQ S5 som Brf Såpbruket använder på sina lägenhetsdörrar och allmänna utrymmen använder boenden nyckeln precis som vanliga mekaniska nycklar. Skillnaden är den att nyckeln är digitalt programmerad för de dörrar man kan låsa upp. Då allt sköts digitalt kan Maja Winter och hennes kollegor i styrelsen enkelt spärra borttappade nycklar eller ge tillfällig åtkomst till hantverkare. De har även en nyckelautomat som används då medlemmar önskar köpa extra nycklar eller då entreprenörer behöver få tillgång till någon del av fastigheten, en service Brf Såpbruket är mycket nöjda med. De har idag ett serviceavtal med Samuelsson & Partner vilket gör nyckelhanteringen ännu enklare, nu lägger styrelsen alla ärenden i Låsportalen där de kan följa ärendet.

Förr gick det åt mycket tid att jaga efter nycklar som någon hantverkare fått med hem, eller som någon lånat ut – nu spärrar vi bara nyckeln digitalt så är det klart, Maja Winter.

En annan fördel är att inga tider behöver bokas för överlämning av nycklar. Till exempel till vägbommen vid inflytt. Tillträde till vägbommen programmeras smidigt på en av medlemmens lägenhetsnycklar. 

Vi har fått en mycket säkrare bostadsrättsförening, avslutar Maja Winter.

Läs mer på https://www.sapbruket.se