Hem > Nyheter > Unikt samarbete kring dörrmiljön i flerbostadshus minskar kostnaderna och förenklar byggprocessen

Unikt samarbete kring dörrmiljön i flerbostadshus minskar kostnaderna och förenklar byggprocessen

Pressrelease 2017-05-16

Teckentrup och Samuelsson & Partner inleder ett samarbete gällande leverans av (elektroniskt) låssystem i samband med dörrleveranser till flerbostadshus.

Historiskt har låssystemet ofta tillhört det som levereras sist i ett byggprojekt då de skall anpassas efter den framtida fastighetsägarens behov. Detta leder ofta till problem med kontakter och installation då leveransen ligger utanför den normala byggprocessen.

Flexibiliteten med den nya tekniken i de elektroniska låssystemen möjliggör nya distributionsvägar. I detta samarbete levereras låscylindrarna tillsammans med dörrarna till husfabrikant eller arbetsplats programmerade med byggbehörighet och kan användas under byggprocessen som tillfälligt byggsystem. När fastigheten är färdig, programmeras låscylindrarna och anpassas för den nya fastighetsägarens behov.


  • Vi är mycket glada för vårt samarbete med Teckentrup och ser det som ett steg i vår strävan att med nya smarta lås förändra och förenkla lås- och beslag i byggprocessen, säger Petter Samuelsson, VD på Samuelsson & Partner

John Stenman, VD för Teckentrup i Sverige förklarar vidare

  • Genom detta samarbete kan vi ta ett totalansvar för dörrfunktionen och därmed kapa ett led i byggprocessen. Det förenklar för alla parter och minskar också kostnaderna.

Samuelsson & Partner AB är specialister på Digitala Låssystem och äger och förvaltar varumärket Digital Låssmed® som står för kvalitet, service och kundfokus. Samuelsson & Partner är idag en stor leverantör av digitala låssystem för såväl befintliga fastigheter som nyproduktion.

Teckentrup Scandinavia AB ingår i Teckentrup-koncernen som är en av de största tillverkarna av dörrar och portar i Europa, med fabriker i Verl (huvudförvaltningen) och Grosszöberitz. All tillverkning sker på Teckentrups fabriker. Det svenska huvudkontoret ligger i Stenkullen utanför Göteborg.

Läs pressreleasen här