Hem > Nyheter > Med ett digitalt låssystem krävs inget patent eller kopieringsskydd

Med ett digitalt låssystem krävs inget patent eller kopieringsskydd

I en modern tid ska ett låssystem kunna garantera säkerhet i evighet. Tidsbegränsade kopieringsskydd och patent tillhör det förgångna!

Av vilken anledning ska det finns en gräns för när du inte längre ska kunna ha kontroll på vem som har nycklar till ditt hem? Ett tidsbegränsat kopieringsskydd eller patent är som att investera i ett låssystem där man som köpare väljer att acceptera en olåst dörr efter ett visst antal år. Det är väl ingen som vill att nycklarna till bostaden, kan kopieras fritt, av vem som helst, när som helst.

___________________________________________________________________________

Ett nytt låssystem är oftast en dyr investering och då ska man inte behöva oroa sig för ett framtida upphörande av kopieringsskydd eller patent.

Med mekaniska låssystem köper man sig ett tidsbegränsat skydd.
Med mekaniska låssystem kommer ofta ett kopieringsskydd eller ett patent, vilket gör att nycklarna till låssystemet inte får kopieras fritt. En rekvisition krävs ofta och/eller ett avtal med låssmed. Det kan kännas tryggt då man investerar i ett nytt låssystem, men eftersom det bara gäller under en begränsad tid, köper man sig en tidsbegränsad trygghet. När skyddet löper ut får nycklar kopieras fritt, hos vem som helst som gör nycklar.

Med ett digitalt låssystem finns inga tidsbegränsningar när det gäller skydd eller patent. Säkerheten bibehålls år efter år.
Denna problematik uppstår aldrig med ett digitalt låssystem. Nya nycklar görs av licensägaren för låssystemet eller utsedd ansvarig. Nycklar kan spärras, men även tömmas och återvändas, vilket gör att man själv har full kontroll på alla nycklar som finns tillverkade. Ett digitalt låssystem håller sig säkerhetsmässigt intakt år efter år efter år. Det finns inga patent eller kopieringsskydd att ta hänsyn till, då dessa nycklar och behörigheter hanteras internt och ej kan tillverkas på det sätt som mekaniska nycklar kan.

Vill man ha en konstant säkerhet över tid och slippa oroa sig för patent- och kopieringsskydd som löper ut och okontrollerad nyckelkopiering, är det ett elektroniskt låssystem som gäller.

Vi slår härmed ytterligare ett slag för den digitala låstekniken! Fördelarna blir bara mer och mer uppenbara.

Fritt flödande nyckelkopiering på grund av misstag – med digitala låssystem kan detta aldrig inträffa! Läs artikeln i Security World här