Hem > Case > Stiftelsen Stockholms Studentbostäder

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder grundades av Stockholms studentkårer 1958.

Stiftelsens ändamål är att tillhandahålla bostäder för studenter som är medlemmar i en SSCO-ansluten elev- eller studentkår. I dag är stiftelsen det största studentbostadsföretaget i Sverige med 8 000 rum och lägenheter i Stockholm. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.


Ett av Sveriges största låsbyten i modern tid

11 592 mekaniska cylindrar har bytts ut mot digitala och därmed ökat säkerheten för Stockholms studenter.

Det digitala låssystemet* drivs av något så unikt, som rörelseenergi, vilket gör att det inte finns några batterier som behöver bytas. Detta underlättar självklart underhållet av ett så enormt stort låssystem. Det är även ett stort plus, sett ur miljöperspektiv.

Så här säger Erik Fochsen, projektledare för utbytet:

– iLOQs digitala låssystem hade en bra och tilltalande lösning för oss. Med hög säkerhet och förenkling av nyckelhantering. Något som vi och våra hyresgäster vinner på. Det nya digitala låssystemet är även en direkt kostnadseffektiv lösning för våra studenter som vid en förlorad nyckel endast behöver bekosta en ny nyckel, till skillnad mot tidigare då det innebar byte av cylinder, ny nyckel och arbete. För vår del ser vi många fördelar, inte minst med tryggheten för våra studenter som med detta förhindrar att flera nycklar är i omlopp eftersom vi snabbt kan spärra nycklar. Men även effektivisering av arbetskraft, hållbarhet och ekonomi. (Källa: Mynewsdesk)

När nu installationen är helt klar har SSSB och Samuelsson & Partner tecknat ett service- och supportavtal.

Läs mer om SSSB


*iLOQs digitala låssystem skapar sin egen elektricitet genom att den energi som krävs genereras när du sätter i nyckeln i cylindern. Det innebär att lås och nycklar fungerar utan batterier och utan el. En nyckel till allt – Nyckeln programmeras med alla nödvändiga behörigheter, så att samma nyckel passar till alla dörrar, från lägenhetens ytterdörr till cykelrum, tvättstuga mm.

Läs mer om iLOQ