Hem > Case > Envac

Envac

Envac är ett av de ledande miljöteknikföretagen i Sverige och uppfann sopsugen i början av 1960-talet. Systemet finns installerat över hela världen – i bostadsområden, affärscentra, stadskärnor, industrikök, sjukhus och flygplatser.

Envac är världsledande inom automatiserad avfallshantering och har 35 kontor i 22 länder i Europa, Mellanöstern, Asien samt Nord- och Sydamerika.


Krånglig nyckelhantering

Nyckelhanteringen hos Envac var krävande och tog mycket tid i anspråk, då mängder av olika nycklar skulle hanteras. Dessutom hände det ibland att det uppstod olyckliga situationer och nycklar förlorats.

-Då vår och våra kunders säkerhet är viktig för oss började vi titta efter alternativa lösningar. Det var helt enkelt dags att se över de låssystem som vi kunde råda över. Den största anledningen var att kunna minimera obehörigt inträde till våra förvarings- och driftsutrymmen, säger Jan Kull, serviceansvarig i Stockholm. Vi eftersökte ett pålitligt, säkert & modernt system, gärna med enkla rutiner kring nycklar, både för företaget och för våra partners.

För Envac Scandinavia AB, som ligger i framkant i utvecklingen, kändes iLOQ helt rätt! Ett modernt, enkelt och säkert digitalt låssystem.

Efter ett gediget sökande i låsdjungels värld föll valet på ett företag: Samuelsson & Partner, efter deras professionella genomgång av iLOQs elektroniska låssystem. Nyckelhanteringen har blivit både enklare och säkrare. -Mervärde i beslutet var miljöaspekten, en viktig faktor då iLOQ själv genererar den ström som låset kräver för att öppnas, varken batterier eller dragning av el behövdes, vilket är helt i linje med Envacs interna miljöarbete, avslutar Jan Kull.

 

 

Mindre tid på nyckelhantering och bättre säkerhet

Nu kan man enkelt spärra borttappade eller ej återlämnade nycklar. Otillåtna tillträden i driftutrymmen kan spåras genom att läsa av en logg i dörrarna, sedan är det lätt att läsa av vem som haft nyckeln. Dessutom slipper man den tidigare krångliga hanteringen med mängder av nycklar och kan sköta administrationen av nycklar centralt från ett ställe, på distans, i en programvara. Nu lägger man mycket mindre tid på nyckelhanteringen och har fått tillbaka säkerheten och kontrollen på sina nycklar.

Läs mer om Envac